ONZE BAKKERIJ

Geschiedenis

In 1892 begon de opa van onze vader een kleine bakkerij in Oostzaan. Hij kreeg 5 zonen, 4 daarvan zijn bakker geworden. Eén daarvan was onze opa. Hij heeft later de zaak overgenomen en wij weer van hem. De Lekkere Dingen Bakker is dus een echt familiebedrijf!

Met onze traditionele producten blijven wij trouw aan onze oude recepten. Vroeger werkte we met een houten oven. Daarom hebben wij nu moderne ovens die de houten oven zo veel mogelijk naboost. Wij houden van de smaak die een houtoven geeft.

Vroeger hadden alle winkels een eigen bakkerij, maar nu met 19  winkels is dat niet echt handig meer. Dus wij hebben enige tijd geleden in Zaandam een centrale bakkerij geopend. Zo weten we zeker dat in iedere winkel van de Lekkere Dingen Bakker dezelfde kwaliteit levert.

Traditionele recepten

De meeste traditionele producten worden volgens de 125 jaar oude recepten van onze opa gebakken. Zoals onze speculaas, daar gebruiken we onze eigen kruidenmixen voor. De ambacht en liefde voor het vak is ons met de paplepel ingegoten!

Die liefde en ambacht, samen met de kwaliteit van de grondstoffen, gebruiken onze volleerde brood- en banketbakkers om al dat heerlijks dagelijks in de winkels te krijgen. ’s Nachts staan zij te bakken, een paar uur later, bij het ochtendgloren, ligt alles vers in de winkels. Verser dan vers!

 

Innovatieve producten

Naast de traditionele familierecepten spelen wij ook in op de wensen van de moderne klant. Zo maken we lekker koolhydraten-arm brood en een 100% spelt volkoren. Heerlijk gezond!

 

Feestdagen

Natuurlijk spelen we ook graag in op de feestdagen en maken we seizoensproducten. Sinterklaas, zoals speculaaskoekjes en brokken, de roomboter amandelstaaf en letters en (chocolade) kruidnoten. We maken alles zelf.

Dan met kerst de Weinachtstol, onze specialiteit, daar rijden mensen echt voor om. Deze is goed gevuld met 100% amandelspijs. 

Met Oud & Nieuw lekkere oliebollen en appelbeignets, allemaal volgens de oude recepten. Genieten maar!

 

Traditionele recepten

De meeste traditionele producten worden volgens de 125 jaar oude recepten van onze opa gebakken. Zoals onze speculaas, daar gebruiken we onze eigen kruidenmixen voor. De ambacht en liefde voor het vak is ons met de paplepel ingegoten!

Die liefde en ambacht, samen met de kwaliteit van de grondstoffen, gebruiken onze volleerde brood- en banketbakkers om al dat heerlijks dagelijks in de winkels te krijgen. ’s Nachts staan zij te bakken, een paar uur later, bij het ochtendgloren, ligt alles vers in de winkels. Verser dan vers!

 

Innovatieve producten

Naast de traditionele familierecepten spelen wij ook in op de wensen van de moderne klant. Zo maken we lekker koolhydraten-arm brood en een 100% spelt volkoren. Heerlijk gezond!

 

Feestdagen

Natuurlijk spelen we ook graag in op de feestdagen en maken we seizoensproducten. Sinterklaas, zoals speculaaskoekjes en brokken, de roomboter amandelstaaf en letters en (chocolade) kruidnoten. We maken alles zelf.

Dan met kerst de Weinachtstol, onze specialiteit, daar rijden mensen echt voor om. Deze is goed gevuld met 100% amandelspijs. 

Met Oud & Nieuw lekkere oliebollen en appelbeignets, allemaal volgens de oude recepten. Genieten maar!